arrow_drop_up arrow_drop_down
Bodemwisselaar woonboot: duurzaam leven

Bodemwisselaar 

naast of onder uw woonboot?

Met de Groene Paal kiest u voor duurzaam funderingsherstel.

Bodemwisselaar woonboot: duurzaam leven

Verwarmen en koelen

Door te kiezen voor een gesloten bodemwisselaar kunt u op een duurzame manier de boot verwarmen en koelen.

Bodemwisselaar woonboot: duurzaam leven

Afgestemd op uw boot

Van groot belang is dat de gesloten bodemwisselaar wordt afgestemd op uw woonboot. Om die reden leveren we alleen maatwerk.
Bodemwisselaar woonboot: duurzaam leven

Energiekosten

Bespaar tot wel 50% op de energiekosten van uw woonboot door te kiezen voor duurzame fundering 
Een gesloten bodemwisselaar kan naast of onder uw woonboot geplaatst worden en zo de energiebron worden om de boot te verwarmen en te koelen! De bron onder of naast uw woonboot is zo goed als onbeperkt. Belangrijk is dat we er voor zorgen dat de bron van gesloten wisselaars afgestemd is op uw woonboot. Hiervoor hebben we meerdere gegevens van u nodig. Tekeningen met gebruikte bouwmaterialen en isolatie en/of energienota’s van de afgelopen jaren. Hiermee kunnen wij bepalen hoe groot de bron moet worden en wat voor warmtepomp en buffervat u nodig heeft. 

Wat is de Groene Paal?

U kunt de Groene Paal vergelijken met de werking van een koelkast. Deze onttrekt warmte aan een pak melk om hem te koelen. En deze warmte wordt vervolgens afgegeven aan de achterkant van de koelkast.


Zo werkt dit met de Groene Paal ook. De grond heeft een temperatuur van 11 graden, de warmtepomp stuurt vloeistof rond van 7 graden. Dit verschil van 4 graden wordt aan de grond onttrokken.

De vloeistof in de paal wordt dus vier graden warmer en in de warmtepomp wordt deze warmte weer afgegeven aan een gasmengsel. Door middel van elektriciteit wordt deze beginwarmte onder druk verhoogd naar bijvoorbeeld 40 graden of een ander temperatuur die gewenst is.

In de koelkast gebeurt hetzelfde alleen op kleine schaal. De inhoud van de ijskast is vergelijkbaar met de grond. Met dit warme water kun je alles mee doen wat je wil, zoals douchewater of cv-radiatoren verwarmen.

Even kort: met wie heeft u te maken?

Mijn naam is Flip Verbeek, bedenker en drijvende kracht achter de Groene Paal. Ik was eigenaar van een bouwbedrijf en daar was ik steeds vaker bezig met het aanbrengen van nog meer luxe en vernuft in woningen. Ik wilde mijn kennis zinvoller inzetten.


Ik ben een technische creatieveling en kijk naar dingen op een andere manier dan de meeste mensen. Na uitgebreid onderzoek is de Groene Paal tot stand gekomen.

Kennismaken?

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken?