Bodemwisselaar woonboot: duurzaam leven

Gesloten bodemwisselaar

Met de Groene Paal kiest u voor een duurzame energiebron zonder funderingswerk

Energielabel

Met de Groene Paal verbetert u het energielabel van uw woning.

Energieneutraal

De Groene Paal draagt bij aan het energieneutraal maken van panden en woningen.

Energiekosten

Bespaar tot wel 50% op uw energiekosten door te kiezen voor duurzame energie.

Hoeft u geen nieuwe fundering maar wilt u wel groene energie uit de grond halen? Met een nieuw lus systeem schieten wij gesloten bodemwisselaren de grond in. Het aantal lussen bepaald de hoeveelheid energie die in de tuin uit de grond kan worden gehaald. Een pand waar bijvoorbeeld 16 lussen de grond in gaan met een lengte van 18m leveren jaarlijks circa 70308 MJ op aan warmte en 21092 MJ aan koude. Ruim voldoende om meerdere verdiepingen van de juiste temperatuur te voorzien tegen lage kosten en CO2 uitstoot. 

Wat is De Groene Lus?

U kunt de Groene Lus vergelijken met de werking van een koelkast. Deze onttrekt warmte aan een pak melk om hem te koelen. En deze warmte wordt vervolgens afgegeven aan de achterkant van de koelkast.


Zo werkt dit met de Groene Lus ook. De grond heeft een temperatuur van 11 graden, de warmtepomp stuurt vloeistof rond van 7 graden. Dit verschil van 4 graden wordt aan de grond onttrokken.

De vloeistof in de paal wordt dus vier graden warmer en in de warmtepomp wordt deze warmte weer afgegeven aan een gasmengsel. Door middel van elektriciteit wordt deze beginwarmte onder druk verhoogd naar bijvoorbeeld 40 graden of een ander temperatuur die gewenst is.

In de koelkast gebeurt hetzelfde alleen op kleine schaal. De inhoud van de ijskast is vergelijkbaar met de grond. Met dit warme water kun je alles mee doen wat je wil, zoals douchewater of cv-radiatoren verwarmen.

Even kort: met wie heeft u te maken?

Mijn naam is Flip Verbeek, bedenker en drijvende kracht achter de Groene Paal. Ik was eigenaar van een bouwbedrijf en daar was ik steeds vaker bezig met het aanbrengen van nog meer luxe en vernuft in woningen. Ik wilde mijn kennis zinvoller inzetten.


Ik ben een technische creatieveling en kijk naar dingen op een andere manier dan de meeste mensen. Na uitgebreid onderzoek is de Groene Paal tot stand gekomen.

Kennismaken?

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken?