Over De Groene Paal
Specialist in duurzame energiesystemen
VCA gecertificeerd  

Met wie heeft u te maken?

Mijn naam is Flip Verbeek, bedenker en drijvende kracht achter de Groene Paal. Ik was eigenaar van een bouwbedrijf en daar was ik steeds vaker bezig met het aanbrengen van nog meer luxe en vernuft in woningen. Ik wilde mijn kennis zinvoller inzetten.


Ik ben een technische creatieveling en kijk naar dingen op een andere manier dan de meeste mensen. Na uitgebreid onderzoek is de Groene Paal tot stand gekomen.

Ervaring van onze klant

Je doet maar een keer in je leven funderingsherstel dus het is wel fijn om te horen van iemand, die al sinds 2017 gebruik maakt van De Groene Paal, hoe zij de installatie in het dagelijks leven ervaart.

Onze missie

De Groene Paal heeft als doel om de Co2 uitstoot te verminderen bij het verwarmen en koelen van panden om zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de energietransitie.

Onze werkwijze

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt zeker in onze business. Het belangrijkste is om te zorgen voor een goede voorbereiding. Dit bepaalt namelijk wat er wel en niet kan als we starten met een voorlopig ontwerp van de de duurzame installatie.

Bouwkundige uitgangspunten

Van belang zijn de bouwkundige uitgangspunten, mate van isoleren, wel of geen koeling in de zomer en de tapwater behoefte. Maar ook de bodemopbouw, de wet en regelgeving en eventueel de constructieve uitgangspunten zoals het aantal en het type funderingspaal en de diepte van de draagkrachtige zandlaag. Samen met u kijken we wat er al is aan informatie en meestal overleggen wij met de architect en/of adviseur om samen tot een gedegen oplossing te komen. 

Voorlopig ontwerp

Als we de juiste informatie hebben maken wij een voorlopig ontwerp van het ondergrondse systeem. Dit vormt dan de basis voor een pro forma offerte die wij geheel kosteloos aan u mailen. In de pro forma offerte staat wat de energetische opbrengst van het systeem is en hoeveel het complete ondergrondse systeem kost.

Maak kennis met onze partners

Voor het bovengrondse systeem heeft u een installateur nodig die het systeem ontwerpt, bouwt en garantie verleent op de werking van het geheel. Wij kunnen u in contact brengen met een partner die uitgebreide ervaring heeft onze systemen en zodoende een systeem ontwerpt wat tegen de laagste kosten ervoor zorgt dat u er in de winter warm en in de zomer koel bijzit. Voor de totstandkoming van de offerte In dit proces hebben wij nauw overleg met elkaar om er zeker van te zijn dat het systeem goed op elkaar aansluit. 

duurzaam funderen

Ontstaan van de bodemwisselaar

De gesloten bodemwisselaar is in de 80’er jaren in Zwitserland uitgevonden en wordt in de alpenlanden al meer dan 35 jaar toegepast. Het is een duurzame energiebron gebleken die ook in Nederland steeds vaker wordt toegepast.


De techniek bestaat uit het basisprincipe van warmtewisselaars in combinatie met een warmtepomp. Door deze warmtewisselaars stroomt een vloeistof die door de omgevingstemperatuur van de aarde ongeveer 4 graden wordt opgewarmd. In het pand komt een warmtepomp te staan.


Dit is een alternatief voor de cv-ketel, en gebruikt elektriciteit in plaats van gas. De warmte uit de aarde wordt door de warmtepomp omgezet naar bruikbare energie om jarenlang het pand mee te verwarmen en/of te koelen!

De Groene Paal biedt sinds 2012 warmtewisselaars aan voor verschillende toepassingen.

fundatieherstel

Richtlijnen

In tegenstelling tot een CV ketel op gas is de bron bij een gesloten bodemwisselaar niet altijd oneindig. Het is daarom van belang dat de omvang van de bron in balans is met het pand wat er op aangesloten wordt. Een systeem wat in balans is blijft oneindig functioneren.

De balans wordt gecreëerd door verschillende factoren. Hierin spelen onder andere inhoud, de mate van isolatie en het soort gebruik een belangrijke rol. Voor een woning speelt ook de hoeveelheid benodigd tapwater een rol. Een bad of regendouche gebruikt namelijk veel meer energie dan een spaardouche! In Nederland gelden daarom strikte normen die vastgelegd zijn in een aantal verplichte richtlijnen, de BRL 11000 voor het ondergrondse gedeelte en de BRL 6000-21 voor het bovengrondse gedeelte.

Zo is het verplicht een simulatie van de Bron te doen over een periode van 25 jaar. Wij gebruiken daarvoor de EED (Earth Energy Design) software. Daarnaast bepaalt de bovengrondse installateur de benodigde energie aan de hand van een EPA of thermische verliesberekening met software van bijvoorbeeld VABI. Als alle gegevens bekend zijn gaan wij in overleg zodat het ontwerp van het hele systeem naadloos past en u er straks in de winter warm en in de zomer koel bijzit tegen zo laag mogelijke kosten en CO2 uitstoot.

Onze diensten

funderingsrenovatie

Renovatie

Gesloten bodemwisselaar in fundament of het terrein
nieuwbouwwoning duurzaam funderen

Nieuwbouw

Gesloten bodemwisselaars voor uw nieuwbouwwoning.